onsdag den 29. januar 2014

Tips til isolering af barnevogn i kulden.

Nu bider kulden rigtig meget og sneen fyger - det kan godt gøre det, at sove ude i barnevogn til en kølig fornøjelse. På trods af dette har Teo altid sovet udenfor og gør det også i dag, hvor snestormen raser over Jylland. Heldigvis har vi en altan/terrasse med rimelig læ, så det tager en del af kulden MEN ikke desto mindre har vi taget ekstra forholdsregler, for at holde på varmen :-)
Jeg vil gerne dele vores tips, så andre måske kan få glæde af dem.

1. Vi har isoleret bunden af barnevognen - under madressen med flamingo, hvilket holder rigtig got på varmen.

2. Under lagnet, men ovenpå madressen har vi lagt et stykke tykt og lækkert uldfleece for at holde varmen yderligere fra bunden.

3. Siderne at barnevognen er også blevet isoleret med flamingo, så der ikke trækker kulde ind fra siderne.

4. Og sidst men ikke mindst ligger Teo i en 'sovepose' af to lag stof med thinsulate imellem og sin dyne over.

På den måde kan vi nøjes med at give ham strømpebukser, hue, en ulden sweater og hue på når han skal ud og sove, hvilket han godt kan lide, for så kan han bevæge sig mere, end hvis han sover i tykt tøj.

Ikke det mest farverige eller flot opsatte indlæg på bloggen, men et par gode råd, til andre, hvis børn bare sover bedre udenfor - som Teo :-)

Her er et billede af 'soveposen' in action i klapvognen, hvor den også er SUPER god i kulden:




Kram Anne <3

mandag den 27. januar 2014

4/52

Synes ikke lige jeg ville blande ham her ind i mit sure opstød :-) Det er han for lækker til <3


En dreng, der elsker sin traktor, så meget, at han vil have den med i seng om natten <3

Kram Anne

IKKE fan!!!

ARGH!!!
Den var der lige, ikke!?!
Den der snigende følelse af ,at det hele klapper og man fik tingene lige som man gerne ville. Men det gjorde man så ikke.

Vi har igennem den senere tid kigget efter noget større at bo i - noget med have og flere rum, så der er plads til både mine symaskiner, Martins playstation (uden jeg skal gå ind i et rum og lukke døren, når han har gæster) OG Teos sager…
Vi har kigget på mange, mange, mange forskellige rækkehuse mange, mange, mange forskellige steder og der har været mange fine - bare ikke helt rigtige…
Men så var det jo at vi tog til Hørning og så på et, som vi faktisk var ved ikke at tage ud til, fordi det lå lidt for langt væk (følte vi). Og det var PERFEKT!!! Virkelig perfekt… Området og haven og huset og beliggenheden og og ogogogog… Det hele…
Vi skulle selvfølgelig lige tænke over det, men endte med at sige ja - hvorefter vi havde en hel dags glæde og eufori kørende… Og så ramlede korthuset sammen. Vi skulle pludselig ikke flytte om to måneder, men om en - og det kan man jo ikke med barn, skole og institutionsplads… Man kan ikke få plads, køre ind, finde sig til rette og få sig selv med på en måned - for slet ikke at tale om dobbelt husleje i to måneder på SU… Nej, vel… Så vi måtte alligevel sige nej - og jeg indrømmer blankt, jeg hylede. Af skuffelse og afmagt… Og så blev jeg lidt flov, over at være så forkælet - helt ærligt… Men det er altså træls, hvad enten jeg er forkælet eller ej og jeg er s*u træt af det!!!
Heldigvis var udlejer sød og har 29 andre huse, så vi bliver kontaktet, når der bliver et andet ledigt, men det er jo bare ikke det hus og det ligger ikke på den grund med den have og den rumfordeling.

Jeg er bare så skuffet og snottet. Vil jo så gerne kunne luke døren op og lukke Teo ud i en have uden at skulle planlægge og pakke og med elevator først… ØØØØØØØØØV!!! Og der var også den her skønne legeplads lige udenfor haven - og børn i alle de andre huse…

Well… Håber jeg kan skrive glad og frejdig om det perfekte hus inden alt for længe - der er vel en mening med, at dette røg i vasken :-)

Kram Anne

tirsdag den 21. januar 2014

DIY mormors hjemmestrikkede strømper

Min mormor gav mig sin opskrift på strikkede strømper, da jeg var ret ung. Dengang troede jeg aldrig, at jeg ville komme til at bruge den - for hvem gad hjemmestrikkede strømper?

Det gjorde jeg - og Martin og Teo:-)

Da jeg blev gravid begyndte jeg at strikke strømper, mens jeg var sengeliggende - og min mormors opskrift blev fundet frem igen.

Og nu, hvor det er hundekoldt udenfor, hvad er så bedre end et par bløde og lune hjemmestrikkede strømper? Vi er i hvert fald store fans af dem herhjemme. Og mormors opskrift bliver flittigt brugt.


Billedet er af de første strømper strikket efter opskriften - et nøgle STEP garn fra Schoeller (som er mit foretrukne strømpegarn, fordi det rækker super langt og findes i virkelig mange lækre farver) rækker til et par voksen- og et par babystrømper ;-)

Her er opskriften fra min mormor:

Mormors hjemmestrikkede strømper.

Materialer: 1 nøgle step strømpegarn

Pinde: strømpepinde 3 eller 3 1/2

Størrelse: Str. 25-30 / str. 31-35 / str. 36-40 / str. 41-45

Opskrift:
Slå 48 / 52 / 56 / 60 masker op og fordel dem på 4 pinde. Strik rundt i ribstrik (1r, 1vr) til arbejdet måler 4 cm, strik videre i glatstrik til arbejdet har den ønskede længde (mål evt efter en anden strømpe).
Nu skal der strikkes hæl således:
Strik glat over 24 / 28 / 32 / 36 masker på 22 / 24 / 28 / 30 pinde. Lad de resterende masker hvile.
Strik en runde over alle maskerne og begynd derefter at tage ind således:
Strik 14 / 15 / 18 / 19 r, 2 r dr sm, 1 r, vend, 1 m løst af, 6 r, 2 r dr sm, 1 r, vend, 1 m løst af, 7 vr, 2 vr sm, 1 vr, vend osv. indtil alle masker er strikket.
Derefter samles 11 / 12 / 14 / 15 m op på hver side af hælen og der strikkes nu rundt igen idet der strikkes 2 m sm på hver side af vristen (til kile) på hver anden omgang til der atter er det oprindelige antal m på omgangen.
Nu skal der strikkes tå:
Der strikkes to masker sammen i begyndelsen af hver pind til der er otte masker tilbage. Garnet trækkes gennem de sidste masker og hæftes på indersiden af strømpen.
Strik en magen til :)




søndag den 19. januar 2014

Bidt af en gal sailor :-)



Der skete jo det, at jeg faldt over den lækreste og blødeste isoli med skønne, skønne striber af den maritime slags i råhvid og marine.
Jeg har i længere tid gået og luret lidt på, hvad jeg skulle sy op til DARUT her i forårs månederne. Jeg holder fast i merino-fleecen, for den er simpelthen så MEGA lækker og blød - men ikke så forårs venlig.
Men altså den der isoli - den lagde jo bare op til noget ala pirat, sømand og lækkerhedsunger i striber fra top til tå - og der er nogen gange ikke langt fra tanke til handling, når man bare får en af de der ideer, der får det til at klø i fingerspidserne og man næsten kan høre symaskinen kalde helt ind i stuen :-)
Det blev til de to sæt - et til banditter og et til banditinder.
Jeg er selv rigtig godt tilfreds og Teo har da også fået et sæt af den øverste slags... Synes egentlig også den røde rib kan gå til en dreng, men Martin (og Teo) var nok ikke gået med til flæserne :-D

Kram Anne

torsdag den 16. januar 2014

3/52


Mit hjerte smelter, når jeg ser på det billede af Teo - hans første tur i sneen med mor, mormor og morfar - det var så spændende og fedt ligeindtil det blev lidt overvældende. Mit hjertebarn <3




Her er noget. der ike helt kan kaldes et portræt - overhovedet... Men se lige det fine tøj han har på!!! Det er de nye modeller jeg har lavet til DARUT i den nye og MEGA lækre merinofleece fra Østrig... Det er måske den fedest uld jeg nogensinde har haft nallerne i - og selv Teo, der ellers hader ting, der kradser kan have den på - uden strømpebukser under :-O I am i love!!!


Bare et perfekt billede på tingenes tilatand pt - alt er ok og det hele skal nok gå, når bare man holder mor i den ene hånd og en traktor (dador) i den anden <3

Hav en dejlig aften 

Kram Anne

fredag den 10. januar 2014

DIY på drejet nederdel.





Har syet en nederdel - igen uden billeder... Jeg skal altså til at lære at huske det!!!
I må derfor lige vente på billederne og nøjes med en beskrivelse indtil jeg skal sy flere - og det skal jeg helt sikkert, for E L S K E R allerede den jeg har helt vildt.
Den er super let at sy og ser skøn ud!

Hvis du bruger min vejledning må du meget gerne linke tilbage hertil :-)

Du skal bruge 1,25 m jersey i den farve du ønsker at sy nederdelen i samt et stykke bredt elastik, der passer til din talje - og hvis du minder om mig, må det endelig ikke blive for stramt!

Syvejledningen er simpel!

Klip en strimmel stof, der passer til 2xbredden på din elastik + sømrum. Den skal være ca 25% længere end elastikken, hvis du vil have den lidt rynket

Mål det bredeste sted på din hofte og læg 2cm til i sømrum.

Klip det resterende stof i den bredde og overlock/sy det sammen.

Træk 'nederdelen' på og drej stoffet lidt over en kvart omgang og fold det op, så det ligger dobbelt og de to kanter ligger ovenpå hinanden. Sæt nogle nåle i.

Sy strimlen halvvejs sammen på den korte led og læg den dobbelt. Hæft den fast på de to lag stof, så al rynken fordeles jævnt og sy de FIRE lag sammen (SØRG FOR, AT ÅBNINGEN I STRIMLEN VENDER IND MOD SYNINGEN SÅ DEN KOMMER PÅ INDERSIDEN).

Nu trækker du elastikken igennem og syer den sammen. Luk hullet med en kastesøm

Voilá - et stk super lækker nederdel med drej!!!

Håber vejledningen giver mening :-)

Kram Anne

torsdag den 9. januar 2014

Anden gang er lykkens gang :-)

Jeg forsøgte, sidste år, at poste et billede om ugen af Teo, men ind i mellem skole, nyt firma og hverdagstravlhed gik det tabt... Men jeg giver ikke op! Så nu prøver jeg igen.

1/52

En meget lille mand i sit nytårs suit og med sin yndlingsbrandbil <3

2/52


Vi tager vores nytårsforsæt om sundere livsstil MEGET seriøst ;-)

Så, nu er der i hvert fald godt begyndt på dette års challenge... Jeg SKAL overholde den :-)

Kram <3

Siden sidst.


Da jeg modtog en kasse med stof fra Østrig fik Teo virkelig mange timer til at gå med at putte alle sine legesager ned i den og pakke dem ud igen :-)


De fineste små køkkenting fra Rema1000, der mest bliver brugt til at fylde ladet på lastbilen, men som jeg håber kan blive brugt i det køkken vi gerne vil give Teo i fødselsdagsgave til sommer :-)


En meget træt dreng, der faldt i søvn i mine arme, det øjeblik han blev taget ud af autostolen efter turen til Herning og svigerfamilien <3





Fotocollage fra juleaften i Hamme :-)


De smukke lyshuse fra Bungalow - julegave fra min svigerfamilie


Og sidst men ikke mindst mit første forsøg med flerfarvet strik - som min indre perfektionist tvang mig til at trævle op og genstarte, fordi ribben var for løs og jeg hellere ville have den hvid:-)


De sidste to måneder har stået i eksamen, julemarked og bare generelt stressens tegn. Jeg synes det har været rigtig svært og jeg føler ikke rigtig, at jeg har været til stede i mit liv og heller ikke rigtig for Teo. Der har hele tiden været ting, jeg kune lave eller sy eller skrive og opgaverne har fyldt mit hovede, selv, når de var pakket væk.
Kronisk dårlig samvittighed og åndsfravær har præget hverdagen herhjemme.

Men...

Nu er det heldigvis slut! Vi afleverede de (forhåbentlig) to sidste skriftlige opgaver i onsdags. Julemarkedet er vel overstået og der er tre uger til vi begynder at skrive speciale... Nu skal der bare slappes af og hygges!!!



Det startede vi på i går, hvor vi brugte en del timer på, at bygge hule, hygge i hule med Rasmus Klump og ostehapsere <3
VI har også snakket om, at besøge landbrugsmuseet i Gl. Estrup, nu, hvor Teo snakker traktor (dador) hele tiden :-) Og så skal vi helt klart i svømmehallen med vores lille vandhund!

Der var dog tid til en rigtig dejlig jul og hyggeligt nytår hos henholdsvis Martins og mine forældre, som man kan se på billederne.

Det var lige en kort update. Nu vil jeg gå ind og sy i en masse lækkert stof, der har ligget og kaldt på mig siden november :-)

Hav en skøn dag!

Linkwithin

Relaterede indlæg: